Zvěřinový BARF 500g

Neohodnoceno
71 Kč
Předobjednávka
Možnosti doručení

Mletá zvěřina ve směsi se zeleninou. Komplet pro psy v zátěži, březí nebo kojící feny, pro psy obézní.

Detailní informace

V.I.P.slevy
doprava_zdarma
rozvoz-brno

Detailní popis produktu

Složení: zvěřina, sladké brambory, růžičková kapusta, brusinky, kokosový olej

Ořez ze zvěřiny je z důvodu možného výskytu parazitů jelení zvěře (střeček jelení) dodáván v mletém stavu.  Larva střečka je pro psy i kočky neškodná, jedná se jen o estetické hledisko, pro psy jde o zdroj bílkoviny.

V případě, že není znám původ zvěře, předpokládejte, že se jedná o zvěř černou, tedy prase divoké (divočáka). Produkty z divočáka doporučujeme před zkrmením z důvodu možného výskytu viru Aujeszkyho choroby převařit. 

Aujeszkyho choroba (synonyma PseudorabiesMad itch = šílené svrbění)  je celosvětově rozšířené virové onemocnění prasat, ale i dalších zvířat. Prase domácí a prase divoké figuruje jako přirozený hostitel a zároveň rezervoár viru v prostředí. U prasat se infekce charakterizuje postižením nervového aparátu a respiračního traktu, s vysokou mortalitou u selat. Jedná se o jediné zvíře, které nákazu přežívá. Pro ostatní hospodářská zvířata je nemoc vždy fatální a hlavním příznakem je úporné svědění. Aujeszkyho choroba u skotu, ovcí či psů se nápadně podobá vzteklině, není však přenosná na člověka.

V mase uchovávaném v teplotě +4 až -20 stupňů zůstává virus aktivní 5-7 měsíců.

V České republice je chov domácích prasat bez výskytu onemocnění, serologicky pozitivních je až 25% prasat divokých. 

Výrobce: Vetamix s.r.o, Praha 

IFS certifikace kvality výroby. 

Co je to IFS (International Food Standard) certifikace?

Zjednodušeně, jsou to standardy, které vyvinuly německé a britské distribuční řetězce za účelem vytvoření jednotných pravidel bezpečnosti a kvality potravin. Uplatňování těchto pravidel je vyžadováno řetězci při výrobě potravin vlastních tzv. “privátních značek”.

Základem standardů jsou pravidla správné výrobní a hygienické praxe, rozbor rizik, stanovení kritických kontrolních bodů (HACCP) a další legislativní požadavky potravinového práva EU na výrobky, procesy a kvalifikaci personálu.

Doplňkové parametry

Kategorie: zvěřina
Hmotnost: 0.5 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola